Miksi prospektointi on loistavaa asiakaspalvelua?

Development_maker_myynti_prospektointi

Laadukas prospektointi ja kohderyhmän jalostaminen tehostaa myyntiä, tämä on selvä. Haluan kuitenkin avata ajatuksen, miksi laadukas prospektointi on asiakkaan näkökulmasta todella hyvää asiakaspalvelua. Mitä paremmin löydämme oikean potentiaalisen asiakkaan, jolle suunnata myynti- ja markkinointiviesti, sitä vähemmän haaskaamme kenenkään aikaa. Olen huomannut, että asiakkaita ärsyttää kaikkein eniten se, että tarjottava palvelu ei ole heille millään tavalla oleellinen. Tämä pätee niin suoraan yhteydenottoon puhelimella kuin myös digimarkkinointisisältöön. Toistaalta, mitä paremmin on osannut alkuun hahmottaa asiakkaan tarpeen, on keskustelu hedelmällisempää heti alusta lähtien. Vaikka ensikontakti ei heti johda tapaamiseen tai tarjoukseen, se johtaa laadukkaaseen jatkokeskusteluun, aitoon kiinnostukseen ja mitä tärkeimpänä positiiviseen asiakaskokemukseen. Olenkin saanut kiitosta asiakkailta, että olet oikealla asialla ja jatketaan keskustelua. Toki toisinkin päin on tullut palautetta, että miksi ihmeessä soitit minulle tällä asialla. Tästä aiheesta on mielenkiintoinen kirjoittaa, koska nyt puhutaan tuhansien soittojen kokemuksella.

Nykypäivänä prospektointiin ei riitä enään oikea toimiala, koko ja sijainti. Tietoa yrityksen potentiaalista on tarjolla niin paljon, että prospektoinnin voi viedä paljon syvemmälle. Kriteerit ovat hyvin toimialakriittisiä, mutta pitää käsitellä asiakkaan liiketoiminnan kriittisiä tavotteita. Digimarkkinoinnissa hyvä kysymys voisi olla, että onko tämän asiakkaat verkossa ja missä kanavissa tai kuinka merkittävä on potentiaalisen asiakkaan nykyinen näkyvyys. Ohjelmistoliiketoiminnassa on hyvä kartoittaa asiakkaan käyttämät teknologiat. Toki prospektointi on iteratiivinen prosessi, jossa oppia tulee matkan varrelta. Olisi mielenkiintoista kuulla mitä kriteerejä muissa organisaatioissa käytetään prospektanneissa.

Laadukas prospektointi tuo myös yhden mielenkiintoisen hyödyn. Se antaa perustelun ja tarinan olla yhteydessä asiakkaaseen. Kun prospektointi viedään syvälle, se toimii hyvänä alustuksen syylle miksi soittaa. Otetaan esimerkiksi verkkosivujen kehitys. Voisin ottaa asiakkaaseen yhteyttä, kun olen selvittänyt heidän sivujen rakenteen tai Googlen näkyvyyden tietyillä hakusanoilla. Keskustelu on heti eri tasolla kuin vanillatoteamus, ”Moi, me kehitetään verkkosivuja, onko tarpeita?” 

Jos haluat vaihtaa ajatuksia tarkemmin prospektoinnista tai myynnistä yleisesti ottaen, ota yhteyttä. Käydään kahvilla tai lounaalla. Mahdollisuudet molemminpuoleiseen oppimiseen on olemassa.

040 537 6976

tero.hakala@developmentmaker.com

Development Makerilla autetaan yrittäjiä

achievement-3408115_1920.jpg

Tämäkin yrittäjä on ehtinyt hieman lomailemaan ja nyt palataan takaisin sorvin ääreen. Lomalla tutustuimme perheen kanssa Yyteriin ja verkostoitumista harrastettiin Tammer Festeillä! Kevät ja kesä ovat olleet mielenkiintoista aikaa.

Development Makerilla on ollut mahdollisuus jälleen auttaa monia yrittäjiä digitaalisen markkinoinnin ja näkyvyyden edistämisessä. Olemme saaneet asiakkaiden kanssa olla rakentamassa monta uutta hienoa verkkosivua. Tässä esimerkkinä muutama.

 
Sasi.png

Ilkka Sasille rakennettiin vaalikampanjaa varten uudet sivut. Verkkosivujen muokkaus on muodostunut asiakkaalle itselle helpoksi.

www.ilkkasasi.fi

Sivenius.png

Maanrakennus Siveniuksen sivut uudistettiin kokonaan uudelle alustalle. Päivitimme myös sisältöä, uusia palveluita ja kuvia.

www.sivenius.fi

Luck-Feet.png

Kotitukipalvelu Lucky feet saivat kokonaan uuden verkkosivuston ja logon tukemaan heidän uutta palvelua.

www.kotitukipalvelu-luckyfeet.com

Näitä verkkosivuprojekteja on ollut mahtava toteuttaa asiakkaiden kanssa. Kiitos kaikille yhteistyöstä!

Tutustu muihin asiakasprojekteihin tästä →

 

Syksyn tarjous uusille verkkosivuille

Verkkosivut ovat keskeinen tukikeino yrityksen myyntitoiminnoille. Se on keskiössä kaikelle digitaaliselle näkyvyydelle, mutta se on kuitenkin vain yksi osa kokonaisvaltaista myyntiä. Tästä syystä haluan tarjota kaikille uusille verkkosivutilauksille 15.8.2019 mennessä maksuttoman 2-3 tunnin myynnin sparrauksen, jossa käymme asiakkaan kanssa uusasiakashankintaa läpi. Tämä sparraus voidaan toteuttaa joko puhelimessa tai Tampereella kasvotusten. Voimme tarkistella parhaita toimintatapoja ja selkeimpiä haasteita uusasiakashankinnassa. Minulla on noin 15 vuoden kokemus myynnistä ja sen johtamisesta.

Osaamiseeni ja taustaani voit tutustua tästä →

 

Development Makerilla vauhti kiihtyy ja sivuja julkaistaan

Development Makerin liiketoiminta kiihtyy talvea kohti mennessä ja tämä näkyy monien uusien projektien muodossa. Jokainen asiakkuus on todella arvokas ja omassa suhteessaan täysin erilainen. Tässä työssä oppiikin juuri tästä erilaisuudesta eri toimialojen ja tilanteiden suhteen. On uusia nuoria yrittäjiä ja pitkät perinteet omaavia toimijoita. Heillä kaikilla on omat tarpeet ja lähestyminen omiin markkinoihin. Kaikkia Development Makerin asiakkaita yhdistää halu kehittää omaa liiketoimintaansa ja tällaisten asiakkaiden kanssa on aina parasta tehdä yhteistyötä.

Development Makerilla on ilo esitellä kaksi uutta julkaistua sivustoa: VMS Racing Oy ja TalousNero! Kiitos molemmille kumppaneille yhteistyöstä!

Talousnero.png

TalousNeRo toteuttaa monipuolisia taloushallinnon koulutus- ja asiantuntija- palveluita. Heidän ote koulutuksiin on hyvin käytännönläheinen. Toteutimme heille kokonaan uudet sivut.

www.talousnero.com

Vms_sivu.png

VMS Racing Oy on arvostettu Volvojen huoltoon ja korjauksiin erikoistunut huoltoliike Pirkanmaalla. Yrityksellä on yli 20 vuotta kokemusta Volvoista. Päivitimme heidän sivut vastaamaan moderneja vaatimuksia.

www.vmsracing.com

 

Tutustu tästä kaikkiin Development Makerin asiakkaisiin.
Jos teidän yritys haluaa kehittää myyntiä, digitaalista markkinointia tai verkkosivuja, ottakaa toki yhteyttä.

Mukavaa syksyä toivottaa,
Tero Hakala
Development Maker

Teuvotuovinen.com - jotain erilaista aidolla otteella

teuvotuovinen.com

teuvotuovinen.com

Joskus tulee vastaan projekti, joka on kaikin puolin mielenkiintoinen. Teuvo Tuovisen verkkosivut olivat juuri tällainen projekti! Hra Tuovisen sivut yhdistävät todella monta erilaista aihealuetta, huikeaa kuvamateriaalia ja jopa verkkokaupan. Tämän lisäksi Teuvon kanssa yhteistyö oli todella joustavaa ja antoisaa. 

Tässä projektissa pääsi testaamaan uusia asioita ja sparrailemaan mielenkiintoisia aiheita, kuten vaaliteemoja ja työn hakua. Jokainen projekti opettaa. Eniten iloa tuo työskentely innokkaiden asiakkaiden kanssa, joilla on selkeä näkemys tahtotilastaan. 

Kiitos Teuvo tästä proggiksesta!

Teuvon verkkosivuihin voit tutustua alla. 

www.teuvotuovinen.com 

 

Vuoden verran kehityksen tekemistä - Development Maker yhden vuoden ikäinen!

Development_Maker_yksi_vuosi_xan-griffin-420173-unsplash.jpg

Käynnistin Development Makerin verkkosivut melko tarkalleen vuosi sitten. Nyt on sivutoimista yrittäjyyttä takana 12 kuukautta ja halusin ottaa hetken tarkastelulle, mitä on tullut opittua ja saavutettua vuoden aikana. Matkaan on mahtunut kaikenlaisia kokemuksia ja tilanteita, mutta päällimmäisenä on ollut jatkuva ilo, fokus ja motivaatio viedä omaa liiketoimintaa eteenpäin. 

Konkreettisena huomiona, liiketoiminta on kasvanut yllättävänkin hyvin. Development Maker on onnistunut palvelemaan monia asiakkaita eri projekteissa. Toteutettuja nettisivuja on lähemmäs parikymmentä ja tähän lisäksi on toteutettu digimarkkinointikampanjoita, myynnin kehittämistä ja yksi isompi koulutusprojekti. Kiirettä on siis pitänyt ja paljon oppia on tullut. 

Ehkäpä kaksi tärkeintä oppia ovat reagointi ja ajanhallinta. Hyvä asiakaskokemus lähtee minun mielestä aina liikenteeseen reagoinnista asiakkaan viestiin tai kommunikaatioon. Tämä on yksi syy, miksi olen onnistunut saamaan kauppoja aikaiseksi. Ajanhallintaan panostaminen on, varsinkin sivutoimisellle yrittäjälle, todella tärkeää. Kun aikaa on käytössä rajallisesti, on oleellista aikatauluttaa projektit pitkälläkin aikavälillä.

Kokonaisuutena tämä vuosi on antanut todella paljon ja nyt en puhu liiketoiminnan kaupallisista elementeistä vaan kokemuksista ja opeista. Työ Development Makerilla on opettanut kärsivällisyyttä ja aitoa asiakasempatiaa. Olen täysin vakuuttunut, että olen kehittynyt myyjänä paremmaksi, kun olen toteuttanut omia myyntiprosesseja. Yhtenä isona kokemuksena tämä vuosi on tuonut jännittäviä onnistumisen tunteita ja parempaa itsetuntemusta. Erityisen hienoja fiiliksiä on tuonut ne projektit, jossa asiakas on kertonut kuinka paljon liiketoiminta on kasvanut uusien verkkosivujen tai digimarkkinointikampanjan myötä. Näissä tapauksissa ollaan aidosti oltu nostamassa liiketoimintaa uudelle tasolle.  

Loppuun haluan kiittää kaikkia matkalla olleita ihmisiä. Yksinyrittäjä on hassu termi. Tätä hommaa, ei mitään hommaa, tehdä yksin. Mukana on tärkeitä kumppaneita, jotka auttavat ja edistävät minun liiketoimintaa. Yhtenä tärkeänä sidosryhmänä ovat ystävät, jotka voivat samaistua minun liiketoimintaan. Heiltä tuleva sparrausapu on kultaakin arvokkaampaa. Tietysti yhtenä tärkeimpänä elementtinä on asiakkaat. Ilman heitä Development Maker olisi vain nettisivu ja merkintä ytj:n tietokannassa. Development Makerin asiakkaat luovat tästä yrityksestä sen mitä sen on. Loppuun tärkeimpänä asiana tässä maailmassa on minun perhe. Te annatte isoimman syyn nousta aamuisin ja yrittää. Te luotte perspektiiviä, mikä on tärkeää ja teidän kanssa minä jaan ensisijaisesti kaikki elämäni kokemukset, iloiset onnistumiset ja kovat pettymykset. Te autatte suhteuttamaan jokaista kokemusta. Kiitos, että olette elämässäni. Kiitos kaikille, jotka olette olleet mukana omalla osallanne kirjoittamassa Development Makerin tarinaa. 

Tämä tarina jatkuu entistä mielenkiintoisempana ja selkeämpänä. Development Makerin strateginen fokus tulee jatkossakin olemaan pk-yritysten digitaalisen myynnin ja markkinoinnin kehittämisessä. Haluan mahdollistaa kaikille digitaalisen ympäristön luomat mahdollisuudet. 
 

Kun kuvat puhuvat - kaukoniemiphotography.com

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, on sanonta. Entäpä, kun kuvia on useita kymmeniä? Tähän vastauksen antaa mielestäni loistavasti Kaukoniemi Photographyn uudet verkkosivut, jotka minulla on ollut iloa ja kunnia suunnitella. 

Kaukoniemi Photography on Marjo Kaukoniemen rohkea ja tyylikäs valokuvausyritys, jossa hän on erikoistunut henkilö-, pari, perhe- ja erityisesti hääkuvauksiin. Marjo kyky tuoda tunnetaso esiin kuvissa on ainutlaatuinen. 

Päätös toteuttaa sivut tulivat, kun liiketoiminta oli kehittynyt oikealle tasolle. Projekti eteni tehokkaasti ja avoimesti kommunikoiden. Verkkosivujen kehityksessä erityisenä painopisteenä oli galleriat kuvineen luonnollisesti ja minimalistisuus, joka toimii loistavasti edukseen. Sivuissa on tiettyä tyylikästä herkkyyttä,  mutta samalla selkeää ammattitaitoa. Olen todella kiitollinen mahdollisuudesta rakentaa nämä sivut. Kuvat kertovat todellakin uskomattoman määrän tarinoita. 

Voitte tutustua Kaukoniemi Photographyn verkkosivuihin tästä: www.kaukoniemiphotography.com 

 

Marjo.2.08.png

Miksi kehitän verkkosivuja?

startup-594091_1920.jpg

Miksi kehitän verkkosivuja? No koska se on siistiä, haasteellista ja se luo lisäarvoa asiakkaalle! 

Simon Sinek on todennut, että menestyvät yritykset aloittavat aina kysymyksestä miksi ja sen jälkeen siirtyvät kysymyksiin miten ja mitä. Nyt haluankin avata syitä, miksi olen aloittanut toteuttamaan verkkosivujen kehittämistä palveluna. Miksi kaveri, joka on painanut myyntityötä yli 10 vuotta alkaa yhtäkkiä rakentamaan verkkosivuja. Olen rakentanut ammatillisessa mielessä ensimmäiset verkkosivut pari vuotta sitten. Kuten monet projektit, tuttavani kysyi osaisinko rakentaa sivut ja ennakkoluulottomasti totesin, että eiköhän tuo onnistu. Siitä se sitten lähti ja nyt on useitakin projekteja takana ja lisää tulossa.

Se on siistiä!

Yksi syy, miksi kehitän verkkosivuja, on että se on siistiä ja hienoa työtä. Nautin aidosti jokaisesta projektista, jotka olen saanut. Tätä on ehkä vaikea pukea sanoiksi, mutta on jotenkin vain hienoa olla mukana edes pienellä osallaan modernissa digitaalisessa liiketoiminnassa luomassa lisäarvoa. Verkkosivut ovat keskiössä kaikessa digitaalisessa markkinoinnissa, joten senkin kautta pääsee asioiden ytimeen.  Verkkosivujen kehittämisessä siistiä, on myös että siinä näkee työnsä jäljet. On niin mahtavaa viedä projektia eteenpäin ja nähdä miten sivut kehittyvät raakaversiosta toimivaksi kokonaisuudeksi. Olen aidosti ylpeä, kun voin sanoa, että kehitän verkkosivuja. Olen toteuttamassa modernia palvelua, joka aidosti hyödyntää asiakasta. Tässä yhteydessä ehkäpä hienoin asia on kuitenkin asiakkaiden ja kävijöiden palaute sivuista.  

Se on haasteellista!

Nautin haasteista ja itseni kehittämisestä. Haluan mennä eteenpäin. Tässä on yksi syy mikä motivoi minua tekemään sivustoja. Niiden kehittämisessä opin uutta. Verkkosivujen kehittämisessä pääsee yhdistämään ja kehittämään monia tärkeitä osaamisalueita, kuten teknistä osaamista (jopa hieman ohjelmointia), liiketoimintaymmärrystä, asiakkaan kuuntelua, myyntiä, digitaalista markkinointia, hinnoittelua ja paljon muuta. Verkkosivujen kehitysprojekti yhdistää myös asiakkaan näkökulmasta todella monta kriittistä liiketoiminnan osa-aluetta. Laadukkaan projektin kannalta pitää huomioida mm. asiakkaan markkinat, palvelut ja vahvuudet, resursoinnit, sisältöjen luomiseen liittyvät tekijät, julkaisualustan sopivuus asiakkaalle sekä verkkosivustoon liittyvät tekniset elementit. Verkkosivujen kehittämisessä on todella monisyisiä asioita huomioitavana ja kaikki nämä tulee huomioida yksilöllisesti jokaisen asiakkaan kohdalla. Verkkosivujen kehitysprojektit ovat todella haasteellisia, mutta kun onnistuu huomioimaan asiakkaalle tärkeät elementit, on onnistunut projekti täysin toteutettavissa. Minun pyrkimykseni on tuoda aitoa asiakasymmärrystä jokaiseen verkkosivuprojektiin. Onnistumisen tunne yhdessä asiakkaan kanssa on mitä suurin kiitos näissä projekteissa! 

Se luo lisäarvoa! 

Ehkäpä kuitenkin yksi tärkeimpiä asioita, miksi olen innoissani verkkosivujen kehittämisestä, on sen luoma lisäarvo asiakkaalle. Verkkosivut ovat niin vahvasti keskiössä jokaisen yrityksen liiketoimintaa, että jo se motivoi, kun saa olla mukana kehittämässä businesskriittisiä asioita. Laadukkaasti kehitetyt verkkosivut luovat yrityksille aitoja myyntimahdollisuuksia, kehittävät brändiä tai toimivat tehokkaana rekrytointikanavana. Kaikki tietysti riippuu, mikä on tavoitteena.  Verkkosivuston toimivuuden näkee myös hyvin konkreettisesti ja näitä elementtejä on mahtava kehittää asiakkaan kanssa yhdessä! 

Verkkosivuprojekteissa yhdistyy kaikki b2b-liiketoimintaan liittyvät tekijät, jotka tekevät siitä aidosti motivoivaa. Se on siistiä modernia työtä, joka on haastavaa ja siinä luodaan aitoa lisäarvoa asiakkaalle. Voin aidosti todeta, että minulla on sydän täysillä mukana, jokaisessa verkkosivuprojektissa, jossa minulla on mahdollisuus olla mukana.

Lue lisää miten Development Maker toteuttaa verkkosivuja!
 

Uusia palveluita Development Makerilla

Development Makerin aktiivisuus tässä blogissa on ollut valitettavan hiljaista. Tämä on johtunut perinteisestä yrittäjän haasteesta. Asiakastyö on vienyt aikaa, joten omaan markkinointiin ei ole ehtinyt keskittymään. Tämähän on sinänsä positiivinen ongelma, mutta nyt olen päässyt rauhoittumaan hetkeksi ja keskittymään hetkeksi mitä oikeasti Development Maker tarjoaa ja miten sen haluan viestiä. Olenkin tarkentanut verkkosivupalveluita ja luonut neljä selkeää palvelukategoriaa. Alla voit lukea lisää mitä nämä ovat! 

mountains-2915417_1920.jpg

Yrittäjyydesä ja liiketoiminnassa yleisesti ottaen oikean polun löytäminen on todella tärkeää menestyksen kannalta. Aina ei aurinko paista ja joskus matkan varrella voi tulla melkoisiakin mäkiä vastaan, mutta jokaisella on oma polkunsa! 

Development Makerilla verkkosivujen kehittämisessä on neljä selkää polkua. Näitä palveluja tuotteistaessa, olen halunnut pitää asiakkaan keskiössä ja miettiä miten asiakkaan on helpoin valita hänelle sopivin palvelutoteutus. Olemmekin ylpeitä, kun voin todeta, että Development Maker tarjoaa seuraavia palveluita verkkosivujen kehittämiseen.
Yksisivuiset verkkosivut
Monisivuiset verkkosivut
Räätälöidyt verkkosivut
Verkkokaupat

Näiden palveluiden kanssa on mahtavaa hypätä Development Makerin ensimmäiseen kokonaiseen toimintavuoteen. Tämä ensimmäinen vuosi on ylittänyt kaikki odotukset ja uusien ja vanhojen asiakkaiden kanssa Development Makerilla on ollut mahdollisuus tehdä todella hienoja asioita! 

Lisätietoja verkkosivujen kehittämisestä.
Tero Hakala
0405376976
tero.hakala@developmentmaker.com

EquusMind launchattu Sky Barista!

Tässä Sky Barissa Development Makerin hommia painaessa on kyllä makea fiilis. Hienot puitteet ja ajatus virtaa, kun devaan asiakkaille näyttäviä nettisivuja. En olisi uskonut, että näin kovaa iskee verkkosivujen kehitys, kun noin 1,5 vuotta sitten aloitin näitä rakentelemaan. Tämä on aivan mahtavaa hommaa, kun voi auttaa asiakkaiden markkinointia ja nähdä työn jäljen.

Tänään onkin saatu viimeisin projekti maaliin ja on kunnia esitellä maailmalle EquusMindin uudet verkkosivut! EquusMind on Jaana Hakalan hevosvalmennukseen erikoistunut yritys, jonka ideana on auttaa hevosta ja sen omistajaa löytämään luottamus ja yhteisymmärrys. Jaana tekee hienoa ja haastavaa työtä hevosten kanssa. EquusMindin verkkosivuihin voit tutustua alla! Kiitos Jaana mahtavasta yhteistyöstä!

www.equusmind.fi

Yrityksen perustaminen ja käytännön vinkkejä matkan varrelle

Development maker_blogi_yrityksen_perustaminen

Liiketoiminnan perustaminen on yksi mielenkiintoisimmista projekteista mitä on olemassa. Sitä kuvastaa mahdollisuuksien laajuus, innostus ja epätietoisuus, jopa stressi! Olen ollut viime vuosien aikana useammankin startupin perustamisvaiheessa mukana tavalla tai toisella. Olen saanut  nähdä erilaisten yritysten kehitystä ja jokainen näistä projekteista on ollut täysin omanlaisensa, mutta samanlailla innostava! Minulla on ollut erilaisia rooleja näissä start-upeissa, kuten rekrytoinnin avustaminen, strategisen suunnittelun konsultointi, verkkosivujen kehittäminen ja paljon muuta. Olen toki itsekin perustanut Development Makerin tämän syksyn aikana. Nämä kaikki kokemukset halusin puristaa vinkeiksi ja ajatuksiksi.  

Strategia, fokus ja nimi

Kaikki lähtee ideasta tai innovaatiosta. Se voi olla iso tai pieni, mutta uuden yrityksen perustamiseen liittyy aina idea, minkä ympärille perustaa liiketoiminnan. Se voi olla uusi tuote, palvelu, markkinamahdollisuus tai joku muu. Tämä idea voi olla maailmaa mullistava tai pieni markkinarako. Sillä ei ole väliä. Väliä on sillä, miten tätä ideaa aletaan kehittämään ja viemään konkreettiseksi liiketoiminnaksi. Tämä vaihe on todella kriittinen, koska se ohjaa start-up vaiheen muuta tekemistä todella paljon. On siis hyvin tärkeää suunnitella selkeä strategia. Tällä tarkoitan kaikessa yksinkertaisuudessaan vastauksia kysymyksiin mitä, kenelle, miksi ja miten. Tästähän on yksinkertaisesti strategiassa kyse; mitä palveluja tarjoamme, ketkä ovat asiakkaamme, miksi teemme tätä ja mikä on lisäarvotekijät. Strategian luontiin on saatavilla vaikka kuinka paljon oppaita ja malleja. Itse suosittelen ns. Business model canvaksen hyödyntämistä. Se on yksinkertainen, lyhyt ja konkreettinen. Business model canvas - mallin voit ladata tästä. Kun strategia on suunniteltu tarkkaan, se tiivistää toimintaa ja auttaa päätöksenteossa matkan varrella. Hyvin laadittu strategia auttaa yrittäjää tehokkaampaan myyntiin ja markkinointiin. 

Yrityksen nimi on yksi tärkeimpiä start-up yrityksen päätöksiä. Nimi on yrityksen brandin ja markkinoinnin keskiössä. Nimen merkitystä ei tule vähätellä, vaikka edelleen näkee liikaa geneerisiä nimiä, tyyliin “alueen - toimialan - palvelu/liike” tai “ sukunimi - toimiala”. Haluan hiukan kärjistää ja todeta, että nimeen tulee panostaa enemmän. Nimen tulisi yksilöllinen, selkeä, liiketoimintaa kuvaava ja tarpeeksi yksinkertainen. Suomessa on 284 000 yritystä ja oman yrityksen nimi ei saa olla liian samankaltainen muiden kanssa, joten tämä ei ole helppo toimenpide. Minun käytännön vinkki on osallistaa tuttavia, kollegoita tai ystäviä nimen kehitykseen. Luokaa WhatsApp- tai Facebook ryhmä ja alkakaa innovoimaan. Tässä projektissa on syytä pitää Patentti- ja rekisterihallituksen nimipalvelu mukana ja varmistaa jokaisen potentiaalisen vaihtoehdon suhteen, että se on mahdollinen. Voi harmittaa melkoisesti, jos keksii hyvän nimen ja se ei ole käytettävissä. Lisätietoa PRH:n nimipalvelusta löytyy tästä. Ryhmässä nimivaihtoehtoihin saa heti vastakaikua ja näkemystä. Ryhmä tuo näkökulmia nimiin, joita ei itse välttämättä osaa huomioida. Development Makerin nimi kehitettiin tällä tavalla. Ryhmässä oli mukana noin kuusi ihmistä ja vaihtoehtoisia nimiä tuli esiin helposti yli sata. Se oli hauska ja jännittävä, mutta samalla paikka paikoin raivostuttavakin prosessi!   

Toki yrittäjä tekee loppujen lopuksi päätöksen itse. Nimeen liittyy tietysti myös domainin saatavuus, joka tuo yhden elementin lisää nimen keksimiseen, mutta tästä lisää tulevissa blogeissa. Oikea nimi löytyy varmasti ja siihen kannattaa panostaa aikaa. Viimeisenä vinkkinä on, että sen tietää, kun se osuu kohdalle. Kannustan siis kaikkia yrittäjiksi alkavia panostamaan yrityksen nimen kehittämiseen.      

Tero Hakala
Development Maker
Verkkosivujen kehittäminen, digitaalinen markkinointi ja myynnin kehittäminen. 
www.developmentmaker.com