Vuoden verran kehityksen tekemistä - Development Maker yhden vuoden ikäinen!

Development_Maker_yksi_vuosi_xan-griffin-420173-unsplash.jpg

Käynnistin Development Makerin verkkosivut melko tarkalleen vuosi sitten. Nyt on sivutoimista yrittäjyyttä takana 12 kuukautta ja halusin ottaa hetken tarkastelulle, mitä on tullut opittua ja saavutettua vuoden aikana. Matkaan on mahtunut kaikenlaisia kokemuksia ja tilanteita, mutta päällimmäisenä on ollut jatkuva ilo, fokus ja motivaatio viedä omaa liiketoimintaa eteenpäin. 

Konkreettisena huomiona, liiketoiminta on kasvanut yllättävänkin hyvin. Development Maker on onnistunut palvelemaan monia asiakkaita eri projekteissa. Toteutettuja nettisivuja on lähemmäs parikymmentä ja tähän lisäksi on toteutettu digimarkkinointikampanjoita, myynnin kehittämistä ja yksi isompi koulutusprojekti. Kiirettä on siis pitänyt ja paljon oppia on tullut. 

Ehkäpä kaksi tärkeintä oppia ovat reagointi ja ajanhallinta. Hyvä asiakaskokemus lähtee minun mielestä aina liikenteeseen reagoinnista asiakkaan viestiin tai kommunikaatioon. Tämä on yksi syy, miksi olen onnistunut saamaan kauppoja aikaiseksi. Ajanhallintaan panostaminen on, varsinkin sivutoimisellle yrittäjälle, todella tärkeää. Kun aikaa on käytössä rajallisesti, on oleellista aikatauluttaa projektit pitkälläkin aikavälillä.

Kokonaisuutena tämä vuosi on antanut todella paljon ja nyt en puhu liiketoiminnan kaupallisista elementeistä vaan kokemuksista ja opeista. Työ Development Makerilla on opettanut kärsivällisyyttä ja aitoa asiakasempatiaa. Olen täysin vakuuttunut, että olen kehittynyt myyjänä paremmaksi, kun olen toteuttanut omia myyntiprosesseja. Yhtenä isona kokemuksena tämä vuosi on tuonut jännittäviä onnistumisen tunteita ja parempaa itsetuntemusta. Erityisen hienoja fiiliksiä on tuonut ne projektit, jossa asiakas on kertonut kuinka paljon liiketoiminta on kasvanut uusien verkkosivujen tai digimarkkinointikampanjan myötä. Näissä tapauksissa ollaan aidosti oltu nostamassa liiketoimintaa uudelle tasolle.  

Loppuun haluan kiittää kaikkia matkalla olleita ihmisiä. Yksinyrittäjä on hassu termi. Tätä hommaa, ei mitään hommaa, tehdä yksin. Mukana on tärkeitä kumppaneita, jotka auttavat ja edistävät minun liiketoimintaa. Yhtenä tärkeänä sidosryhmänä ovat ystävät, jotka voivat samaistua minun liiketoimintaan. Heiltä tuleva sparrausapu on kultaakin arvokkaampaa. Tietysti yhtenä tärkeimpänä elementtinä on asiakkaat. Ilman heitä Development Maker olisi vain nettisivu ja merkintä ytj:n tietokannassa. Development Makerin asiakkaat luovat tästä yrityksestä sen mitä sen on. Loppuun tärkeimpänä asiana tässä maailmassa on minun perhe. Te annatte isoimman syyn nousta aamuisin ja yrittää. Te luotte perspektiiviä, mikä on tärkeää ja teidän kanssa minä jaan ensisijaisesti kaikki elämäni kokemukset, iloiset onnistumiset ja kovat pettymykset. Te autatte suhteuttamaan jokaista kokemusta. Kiitos, että olette elämässäni. Kiitos kaikille, jotka olette olleet mukana omalla osallanne kirjoittamassa Development Makerin tarinaa. 

Tämä tarina jatkuu entistä mielenkiintoisempana ja selkeämpänä. Development Makerin strateginen fokus tulee jatkossakin olemaan pk-yritysten digitaalisen myynnin ja markkinoinnin kehittämisessä. Haluan mahdollistaa kaikille digitaalisen ympäristön luomat mahdollisuudet.