Miksi kehitän verkkosivuja?

startup-594091_1920.jpg

Miksi kehitän verkkosivuja? No koska se on siistiä, haasteellista ja se luo lisäarvoa asiakkaalle! 

Simon Sinek on todennut, että menestyvät yritykset aloittavat aina kysymyksestä miksi ja sen jälkeen siirtyvät kysymyksiin miten ja mitä. Nyt haluankin avata syitä, miksi olen aloittanut toteuttamaan verkkosivujen kehittämistä palveluna. Miksi kaveri, joka on painanut myyntityötä yli 10 vuotta alkaa yhtäkkiä rakentamaan verkkosivuja. Olen rakentanut ammatillisessa mielessä ensimmäiset verkkosivut pari vuotta sitten. Kuten monet projektit, tuttavani kysyi osaisinko rakentaa sivut ja ennakkoluulottomasti totesin, että eiköhän tuo onnistu. Siitä se sitten lähti ja nyt on useitakin projekteja takana ja lisää tulossa.

Se on siistiä!

Yksi syy, miksi kehitän verkkosivuja, on että se on siistiä ja hienoa työtä. Nautin aidosti jokaisesta projektista, jotka olen saanut. Tätä on ehkä vaikea pukea sanoiksi, mutta on jotenkin vain hienoa olla mukana edes pienellä osallaan modernissa digitaalisessa liiketoiminnassa luomassa lisäarvoa. Verkkosivut ovat keskiössä kaikessa digitaalisessa markkinoinnissa, joten senkin kautta pääsee asioiden ytimeen.  Verkkosivujen kehittämisessä siistiä, on myös että siinä näkee työnsä jäljet. On niin mahtavaa viedä projektia eteenpäin ja nähdä miten sivut kehittyvät raakaversiosta toimivaksi kokonaisuudeksi. Olen aidosti ylpeä, kun voin sanoa, että kehitän verkkosivuja. Olen toteuttamassa modernia palvelua, joka aidosti hyödyntää asiakasta. Tässä yhteydessä ehkäpä hienoin asia on kuitenkin asiakkaiden ja kävijöiden palaute sivuista.  

Se on haasteellista!

Nautin haasteista ja itseni kehittämisestä. Haluan mennä eteenpäin. Tässä on yksi syy mikä motivoi minua tekemään sivustoja. Niiden kehittämisessä opin uutta. Verkkosivujen kehittämisessä pääsee yhdistämään ja kehittämään monia tärkeitä osaamisalueita, kuten teknistä osaamista (jopa hieman ohjelmointia), liiketoimintaymmärrystä, asiakkaan kuuntelua, myyntiä, digitaalista markkinointia, hinnoittelua ja paljon muuta. Verkkosivujen kehitysprojekti yhdistää myös asiakkaan näkökulmasta todella monta kriittistä liiketoiminnan osa-aluetta. Laadukkaan projektin kannalta pitää huomioida mm. asiakkaan markkinat, palvelut ja vahvuudet, resursoinnit, sisältöjen luomiseen liittyvät tekijät, julkaisualustan sopivuus asiakkaalle sekä verkkosivustoon liittyvät tekniset elementit. Verkkosivujen kehittämisessä on todella monisyisiä asioita huomioitavana ja kaikki nämä tulee huomioida yksilöllisesti jokaisen asiakkaan kohdalla. Verkkosivujen kehitysprojektit ovat todella haasteellisia, mutta kun onnistuu huomioimaan asiakkaalle tärkeät elementit, on onnistunut projekti täysin toteutettavissa. Minun pyrkimykseni on tuoda aitoa asiakasymmärrystä jokaiseen verkkosivuprojektiin. Onnistumisen tunne yhdessä asiakkaan kanssa on mitä suurin kiitos näissä projekteissa! 

Se luo lisäarvoa! 

Ehkäpä kuitenkin yksi tärkeimpiä asioita, miksi olen innoissani verkkosivujen kehittämisestä, on sen luoma lisäarvo asiakkaalle. Verkkosivut ovat niin vahvasti keskiössä jokaisen yrityksen liiketoimintaa, että jo se motivoi, kun saa olla mukana kehittämässä businesskriittisiä asioita. Laadukkaasti kehitetyt verkkosivut luovat yrityksille aitoja myyntimahdollisuuksia, kehittävät brändiä tai toimivat tehokkaana rekrytointikanavana. Kaikki tietysti riippuu, mikä on tavoitteena.  Verkkosivuston toimivuuden näkee myös hyvin konkreettisesti ja näitä elementtejä on mahtava kehittää asiakkaan kanssa yhdessä! 

Verkkosivuprojekteissa yhdistyy kaikki b2b-liiketoimintaan liittyvät tekijät, jotka tekevät siitä aidosti motivoivaa. Se on siistiä modernia työtä, joka on haastavaa ja siinä luodaan aitoa lisäarvoa asiakkaalle. Voin aidosti todeta, että minulla on sydän täysillä mukana, jokaisessa verkkosivuprojektissa, jossa minulla on mahdollisuus olla mukana.

Lue lisää miten Development Maker toteuttaa verkkosivuja!